Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Κυπριακό: Γιουρούσια από φθινόπωρο

Εντυπωσιακή αντικυπριακή-φιλοτουρκική συμμαχία

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
konstantakopoulos.blogspot.com

Στρατηγική … Κιουταχή εναντίον του Μεσολογγίου στην ελληνική Επανάσταση, θυμίζει τώρα η τουρκική πολιτική έναντι της Κύπρου. Η μία “πολιορκία” διαδέχεται την άλλη, κάποια στιγμή το “κάστρο” θα πέσει, σκέφτονται ίσως στην ‘Αγκυρα, τουλάχιστο θα παύσουν τα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία.

Ενθαρρυμένη από το ότι δεν υπέστη την παραμικρή κύρωση τον περασμένο Δεκέμβριο, παρόλο που αρνείται την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών της, η ‘Aγκυρα ετοιμάζει τώρα μεγάλη πολιτικο-διπλωματική επίθεση κατά της Κύπρου το φθινόπωρο.

Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία επιδιώκει κατ’ ελάχιστον, να “αποενοχοποιηθεί” για την εισβολή-κατοχή, αναγκάζοντας τη Λευκωσία (και την Αθήνα) να άρει το βέτο σε κεφάλαια της ευρωτουρκικής διαπραγμάτευσης. Το βέτο είναι το ισχυρότερο διπλωματικό χαρτί σήμερα της Κύπρου (και της Ελλάδας).

Κατά μέγιστο, λένε οι ίδιες πηγές, η Τουρκία επιδιώκει να επιτραπεί το εμπόριο κατεχομένων και ΕΕ, ενώ, σε ότι αφορά την ουσία του κυπριακού αποβλέπει, δεν το κρύβει άλλωστε, είτε σε λύση τύπου Ανάν, είτε σε δύο κράτη. Ο ατλαντικός παράγων υποστηρίζει την πρώτη λύση, γιατί προτιμά μπερδεμένη κυριαρχία, με τον ίδιο διαιτητή, από δύο αμιγώς εθνικές κυριαρχίες.

Η Τουρκία εξασφάλισε, κατά τα φαινόμενα, την υποστήριξη της Κομισιόν, του Προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, του συνόλου της “ατλαντικής” Ευρώπης και, σε έναν βαθμό, του ΓΓ του ΟΗΕ. ‘Οσο για την ενθουσιώδη στήριξη της Βρετανίας σε κάθε αντικυπριακό σχέδιο και φιλοτουρκική κίνηση δεν χρειάζεται καν να την αναφέρουμε, εκδηλώνεται πιο συχνά απότι βρέχει στο Λονδίνο. Eίναι χαρακτηριστική η μνημειώδης έλλειψη στοιχειώδους τακτ που επέδειξε προ ημερών ο κ. Κάμερον, επιλέγοντας την ‘Αγκυρα για να επικρίνει, εμμέσως πλην σαφώς, τους υποτιθέμενους εταίρους του στην ‘Ενωση, Γαλλία, Γερμανία και Κύπρο!

Η εντυπωσιακή φιλοτουρκική και αντικυπριακή συμμαχία συγκροτήθηκε στη βάση της “ανάγκης” στήριξης πάση θυσία (Κύπρου και Ελλάδας) της τουρκικής ένταξης, το κυριότερο εμπόδιο της οποίας παραμένει το κυπριακό. Oι “σύμμαχοι” δεν ζητούν από την ‘Aγκυρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να αναγνωρίσει την Κύπρο, να αποσύρει τον στρατό της, αλλά πιέζουν και εκβιάζουν το θύμα της τουρκικής εισβολής, τη Λευκωσία, να κλείσει το θέμα όπως-όπως, εις βάρος των Ελληνοκυπρίων, συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, και της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του μελλοντικού επανενωμένου κράτους.

Στις Βρυξέλλες πιστεύουν, ακριβέστερα κάνουν ότι πιστεύουν, πως το κυπριακό δεν λύνεται γιατί δεν θέλουν οι Κύπριοι (το ίδιο πιστεύουν και πολλοί στην Αθήνα). ‘Oπως κάθε ψέμμα και αυτό δεν στερείται κάποιου στοιχείου αλήθειας. Μόνο που οι Κύπριοι δεν θέλουν, αν και όσο δεν θέλουν λύση, γιατί συνήθως αυτά που τους προτείνονται είναι εξωφρενικές ρυθμίσεις χωρίς διεθνές προηγούμενο που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το κράτος και την ασφάλειά τους. Αν σε κάτι έχουν, και έχουν, σοβαρή ευθύνη οι εκάστοτε κυπριακές πολιτικές ηγεσίες είναι κυρίως γιατί δεν αρθρώνουν, δεν διεκδικούν και δεν προβάλλουν με την απαραίτητη σαφήνεια μια συμβιβαστική μεν, δημοκρατική δε λύση του κυπριακού, που να ανταποκρίνεται τα ελάχιστα αποδεκτά από τον κυπριακό λαό και την κοινή λογική. Και με το ελαφρυντικό πάντα, για νάμαστε δίκαιοι, ότι η Κύπρος παραμένει μικρό, τραυματισμένο, απειλούμενο κράτος.

Στις Βρυξέλλες πάντως τείνουν ευήκοο ους στον Νταβούτογλου, που δηλώνει προς τους Ευρωπαίους, περίπου ως νέος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: “Διαλέξτε αν θα πάτε με την ισχυρή Τουρκία ή τη μικρή Κύπρο”. Βεβαίως, σχολιάζει έμπειρος διπλωμάτης, “για να πούμε και του στραβού το δίκηο, η κρίση μεγαλείου δεν θα εκδηλωνόταν τόσο εύκολα αν κάποιος του απαντούσε, αλλά ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να το πράξει, ούτε καν μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων!” Εκ του ασφαλούς “εκστρατεύει” o ιδεολόγος του “νεοωθωμανισμού”.

Κατά έγκυρες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τις βαλίτσες τους για την Κύπρο ετοιμάζουν για το φθινόπωρο ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μπούγιεκ και ο Επίτροπος Φούλε, αμφότεροι από την “αμερικανική” Νέα Ευρώπη, Πολωνία και Τσεχία. Οι επισκέψεις αποβλέπουν στον εκβιασμό της Κύπρου να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις για να “λυθεί” το κυπριακό, υπό την δαμόκλειο σπάθη έγκρισης του απευθείας εμπόριου της ΕΕ με τα κατεχόμενα. Ο κανονισμός του απευθείας εμπορίου είναι ηθικο-πολιτικά, νομικά και από άποψη κοινοτικής αλληλεγγύης απαράδεκτος. Αντιμετωπίζει τα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό κυπριακά εδάφη όχι ως κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά ως τρίτη χώρα, με την οποία επιτρέπεται κανονικά το εμπόριο, παρά τα κατηγορηματικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο Μπαρόζο, παρά τη στήριξη που προσέφεραν πρόσφατα στην επανεκλογή του Λευκωσία και Αθήνα, υπήρξε σαφής επ’ αυτού, εξηγώντας ξερά στον κ. Χριστόφια τον Ιούνιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, ότι δεν προτίθεται να παγώσει έστω το ζήτημα του κανονισμού. Μόλις προ ημερών, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Διεύρυνσης ‘Aντζελα Φιλότε, προέβη στη πρωτοφανή δήλωση ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμμα, από πλευράς γενικού διεθνούς δικαίου, για τη χρήση των κατειλημμένων από τον τουρκικό στρατό κυπριακών λιμανιών της Αμμοχώστου, της Κερύνειας και του Καραβοστασίου. Το μόνο που απέφυγε μέχρι στιγμής να ζητήσει από τη Λευκωσία η Κομισιόν, είναι να καταβάλει η Κύπρος αποζημίωση στην Τουρκία για τα έξοδα του στρατού κατοχής.

Από μέρους του ΟΗΕ υφίσταται η “απειλή” ότι ο Γραμματέας Μπαν Κι Μουν, που θεωρείται ευρέως ο πιο εξαρτημένος στην ιστορία του Οργανισμού, θα αποδώσει, με έκθεσή του τον Νοέμβριο, ευθύνες για το αδιέξοδο στις συνομιλίες, συστήνοντας άρση της απομόνωσης. Η ευθύνη ανήκει σαφώς στην τουρκική πλευρά, με δεδομένη όμως τη δράση και διεθνή επιρροή της τουρκικής διπλωματίας και των δυτικών συμμάχων της, η Λευκωσία “τρέμει”, υπογραμμίζουν πολιτικοί παρατηρητές στην κυπριακή πρωτεύουσα, το περιεχόμενο της έκθεσης.

Ο κ. Χριστόφιας και η Κύπρος έχουν ασφαλώς τεράστια όπλα στα χέρια τους, που θα μπορούσαν να σταματήσουν εν τη γενέσει τους τις μεθοδεύσεις αυτές, αυτά τα όπλα όμως θα σήμαιναν το λιγότερο πολύ σκληρή διαπραγμάτευση ή και ρήξη. Ο ‘Eρογλου έχει προσφέρει ήδη, με τις προτάσεις του, λένε Κύπριοι διπλωμάτες, στον κ. Χριστόφια όλους τους λόγους του κόσμου να διακόψει τις διαπραγματεύσεις, καταγγέλλοντας διεθνώς την Τουρκία και, κυρίως, να διακόψει πλήρως το περαιτέρω άνοιγμα κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης. Δεν χρειάζεται καν να τα κάνει αυτά, αρκεί να απειλήσει πειστικά τους εταίρους στην ΕΕ ότι θα τα κάνει αν επιμένουν να τον στριμώχνουν. Μόνο που τέτοια ριζικά μέτρα είναι τελείως εκτός προθέσεων και νοοτροπίας του Προέδρου, υπογραμμίζουν πολιτικοί παρατηρητές στη Λευκωσία.

Απομένει να δούμε ποια εναλλακτική διαθέτει, αν διαθέτει, η κυπριακή ηγεσία. Προς το παρόν, η κατάσταση που διαμορφώνεται τροφοδοτεί περαιτέρω την “κονιορτοποίηση” του εσωτερικού μετώπου και τις ούτως ή άλλως κάκιστες σχέσεις των κομμάτων μεταξύ τους. Οι επικρίσεις στο ΑΚΕΛ πέφτουν βροχή, ακόμα και από το ΔΗΚΟ. Την Τρίτη, το Εθνικό Συμβούλιο αναλώθηκε κυρίως στον καυγά του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Θα συνεχισθεί την Πέμπτη, με πιθανότητες επίτευξης μίνιμουμ συνεννόησης περίπου μηδέν.

Τα κόμματα πλην ΑΚΕΛ κατηγορούν τον Πρόεδρο για αυθαιρεσία, επειδή υποβάλλει προτάσεις που δεσμεύουν την Κύπρο χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προτάσεις με τις οποίες διαφωνεί κατηγορηματικά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, παραμονή 50.000 εποίκων). Επικρίνουν επίσης την κυβέρνηση ως υπεύθυνη της σημερινής διεθνούς κατάστασης, ενώ ενίοτε διατυπώνονται και βαρύτεροι υπαινιγμοί για μυστικές συμφωνίες στο παρασκήνιο, ώστε να ανοίξουν και άλλα κεφάλαια των ευρωτουρκικών, ή ακατανόητη αδράνεια στο ζήτημα του κανονισμού εμπορίου. Ο κανονισμός μπορούσε πολύ ευκολότερα να σταματήσει προτού τον προωθήσει η Κομισιόν στο ευρωκοινοβούλιο. Η Λευκωσία όμως δεν έπραξε τίποτα και εκ των υστέρων ισχυρίσθηκε ότι δεν το είχε πάρει είδηση. Παρόλο που το κυπριακό ΥΠΕΞ, η Κυπρία Επίτροπος, η κυπριακή βουλή και προεδρία, όπως και όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, είχαν εγκαίρως και επισήμως ειδοποιηθεί.
Κόσμος του Επενδυτή, 7,7,2010

6 σχόλια:

  1. Μετά από 30 και πλέον χρόνια στην “Ελευθεροτυπία” ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Σήφης Πολυμίλης αποτελεί από χθες παρελθόν για την εφημερίδα. Η απόφαση για την αποχώρησή του ελήφθη από την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου.
    Αυτό, για μας που διαβάζουμε τις περισσότερες εφημερίδες ήταν αναμενόμενο. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αλλάζει ύφος τον τελευταίο καιρό (προς το καλύτερο), μιας και ο εθνομηδενισμός και ο ανθελληνισμός, που ξεχείλιζε στο παρελθόν απο τις σελίδες της, δεν είναι πια της μόδας. Κι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην κυκλοφορία της. Φαίνεται πως ... η εφημερίδα προσπαθεί να απογαλακτιστεί από τα "ιδρύματα", που φλομώνουν με εκατομμύρια κάποιες "πένες" για να χαρακτηρίζουν τους έλληνες "ελληναράδες", "εθνικιστές" και άλλες μπαρούφες, που πλέον μόνο γέλιο προκαλούν.
    Κάποτε ήταν της μόδας να ετεροπροσδιορίζεται κανείς ως "προοδευτικός" χαρακτηρίζοντας με ελιτίστικη διάθεση όλους τους άλλους, την "πλέμπα", ως εθνικιστές. Αλλά το πολύ το "Κύριε Ελέησον", δηλαδή τον ελιτισμό των διανοούμενων τίποτα, το βαριέται κι ο παπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε φέτος και χειρότερα είναι τα πράγματα τόσο για το κυπριακό όσο και για το υπόλοιπο φάσμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Δυστυχώς, την ικανή ηγεσία που απαιτούν οι καιροί και οι περιστάσεις δεν τη διαθέτει αυτή τη στιγμή ο ελληνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζουμε στο
    http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_5697.html

    « Ο Αλεξάντρ Πατσκόφ, ένας νέος blogger με το ψευδώνυμο top_lap, ήταν ο ήρωας των ημερών και ο πρώτος άνθρωπος, με ονοματεπώνυμο πλέον, που «έλουσε» με πρωτοφανές βρισίδι την τοπική ηγεσία της περιφέρειάς του και ξώφαλτσα και την κεντρική πολιτική ηγεσία, ενοχοποιώντας τους για τις φωτιές…….
    «Εχω την ντάτσα μου σε χωριό, 153 χλμ. από τη Μόσχα, στην περιφέρεια του Τβερ...
    Με τους παλιαρχ... τους κομμουνιστές, που όλοι τους βρίζουν, υπήρχαν στο χωριό τρεις λιμνοδεξαμενές πυρόσβεσης, ήταν κρεμασμένη μια ρίντα που χτυπούσε όταν ξεσπούσε πυρκαγιά και, ω θαύμα, ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα για τρία χωριά, αλλά υπήρχε. Και να λοιπόν που ήρθαν οι κύριοι δημοκράτες και άρχισε το μπουρδ... Το πρώτο που έκαναν ήταν να...
    παραχώσουν τις λιμνούλες και να πουλήσουν τη γη για να χτιστεί, το πυροσβεστικό όχημα κάπου κι αυτό το εξαφάνισαν, μπορεί να το σούφρωσαν εξωγήινοι και τη ρίντα την αντικατέστησαν με τηλέφωνο (εκσυγχρονισμός του ψ...), μόνο που αρχ... δεν δουλεύει, γιατί ξέχασαν να το συνδέσουν... Θέλω να ρωτήσω. Πού πάνε τα λεφτά μας; Γιατί χρόνο με το χρόνο κατρακυλάμε στην πρωτόγονη κοινωνία; Στ' αρχ... μας κάποιο κέντρο νέων τεχνολογιών στο Σκαλκόβο όταν δεν έχουμε στοιχειώδη πυροσβεστικά οχήματα. Γιατί άλλοτε υπήρχαν οι δασικοί, που προέβλεπαν τις αναφλέξεις και έγκαιρα ειδοποιούσαν την πυροσβεστική, χωρίς να αφήσουν τη φωτιά να φτάσει σε κατοικημένες περιοχές; Δεν θέλω τηλέφωνο στο χωριό, θέλω αντιπυρικές λίμνες και δώστε μου πίσω γαμ...ένοι τη ρίντα μου...
    Εάν, κύριοι γραφειοκράτες και βουλευτές, στ' αρχ... σας για μας, εμείς δεν γράφουμε στ' αρχ... μας τους εαυτούς μας και τους γείτονές μας... Δεν ελπίζουμε τίποτε σ' εσάς, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αρχή της ζωής σας είναι ότι όλοι σας χρωστάνε, αλλά κάνετε λάθος, εσείς μας χρωστάτε και πολλά μάλιστα...».
    Το μήνυμα του blogger έδειξε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Μόσχας» Αλεξέι Βενεντίκτοφ ως απόδειξη ότι το ρωσικό Διαδίκτυο βοά από κριτική εναντίον του και της ρωσικής ηγεσίας εν γένει.
    Κι εκείνος έκατσε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ, κι έγραψε με το χέρι του την απάντηση: «Στο τέλος της ημέρας, αναπνέοντας κι εγώ, όπως κι όλοι οι Μοσχοβίτες, τον καπνό από τα φλεγόμενα δάση στα περίχωρα της Μόσχας, είδα το μήνυμά σας με ενδιαφέρον και για λόγους δικαιοσύνης θα ήθελα να σημειώσω ότι τέτοιες θερμοκρασίες η Ρωσία δεν είχε για 140 χρόνια, άρα και επί των κομμουνιστών. Κι αυτό εν μέρει δικαιολογεί την εξουσία, που για πρώτη φορά αντιμετώπισε τέτοιου μεγέθους καταστροφή. Εν γένει, πάντως, με τις παρατηρήσεις συμφωνώ. Είστε βέβαια εντυπωσιακά ειλικρινής και ευθύς άνθρωπος. Αληθινός λεβέντης, μπράβο σας. Επίσης αναμφίβολα και προικισμένος συγγραφέας. Εάν ζούσατε από τα γραπτά σας, θα μπορούσατε, όπως και ο αγαπημένος συγγραφέας του Β. Λένιν, ο Μαξίμ Γκόρκι, να την περνάτε στο Κάπρι. Αλλά κι εκεί δεν ξέρω αν θα αισθανόσασταν ασφαλής, γιατί και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν παρόμοιους φυσικούς κατακλυσμούς. Εφόσον υπάρχει η διεύθυνσή σας, να πάρετε αμέσως από τον κυβερνήτη της περιοχής την πολυπόθητη ρίντα σας».


    Έτσι όπως άρχισαν να αναπολούν την Κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση με όλα της τα μείον ….
    Έτσι και δω θα αναπολούν την Ελλάδα του κοινωνικού ΠΑ.Σ.Ο.Κ του οραματιστή, του λαϊκού ηγέτη του καθηγητή Αντρέα Γ. Παπανδρέου
    Τότε που ο λαός έτρωγε ψωμάκι …. με όλα τα μείον και τα στραβά
    Τώρα κάντε την αυτοκριτική σας και οι από εδώ και οι από εκεί που αποδομήσατε το κοινωνικό κράτος για χάρη του εκσυγχρονισμού και των αγορών …. Καλά να πάθετε και οι από εδώ και οι από εκεί…. Και που είσαστε ακόμα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @11 Αυγούστου 2010 3:34 π.μ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ[Η]
    ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΞ ΣΚΑΦΗ , ΝΑ ΛΕΜΕ
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΟΙ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ REAL POLITIQUE ΤΟΥ ΚΕΜΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΝΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ

    ΑΝΤ΄ΑΥΤΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ο ΣΗΜΙΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΔΕΝΙΟΣ

    ΩΔΗ ΣΤΑ 70ΜΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΡΟΣΚΙ .... ΤΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάποιοι που έχουν άποψη και την λένε συνήθως οι κρατούντες τους απομονώνουν ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

    κάποιοι που τους αφήνουν να τοποθετούνται καιαποτελούν το άλλοθι για να επικρατήσουν οι πολιτικές τους , ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ... και με τους απο εδώ και με τους απο εκεί...

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ...

    ... Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
    ....Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ....Η ΕΝΑΝΤΙΟΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΧΛΟ ΤΑ ΜΜΕ
    ....και μερικοί[ες] κάνουν την κριτική τους εκ του ασφαλούς, είναι οι κουλτουριάρηδες του καναπέ
    ...που δεν ζητάν απόδειξη
    ...που δεν ασφαλίζουν την φιλιπινέζα του σπιτιού
    ... που δίνουν μπαξίσι στον υπάλληλο< του εστιατόριου για να τον μειώσει το μισθό ο εργοδότης του
    ....βρίζουν τον εκπαιδευτικό


    ... που ανέχονται τους δημοσιογράφους να κατακεραυνώνουν τον ΔΥ των 1500 ΕΥΡΩ που δουλεύει λίγο και ότι πρέπει να μειωθεί η συνταξή τους γα να μπεί μια τάξη στα ταμεία που ρήμαξαν άλλοι
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που απεργούν και απειλούν όταν γίνεται λόγος για να ενταχθεί το ταμείο τους στο ΙΚΑ.... ή όταν τους λένε ότι δεν μπορεί να δουλεύουν σε δύο ή τρία ή και περισσότερα έντυπα ή ΜΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ και ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

    και τσαντίζομαι όταν βλέπω κάποιους στο γυαλί να με κριτικάρουν ότι δουλεύω λίγο ενώ αυτοι δουλεύουν και 16 ώρες το 24ωρο ...ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ....εγώ πο υδουλεύω λίγο επαιρνα 1500 ΕΥΡΩ που μου τα έκαναν 1200 ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙ .. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ16 ΩΡΕΣ... ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΩΡΕΣ ΠΟΤ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΩΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΣΑ ΕΓΩ ΠΑΙΡΩ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.....
    ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ .... ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζαμε ότι έχουμε Αριστερά..

    Ποιος να το φανταζόταν ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και δεν θα αντιδρούσε η Αριστερά στην Ελλάδα.
    Ο κόσμος πίστευε ότι η Αριστερά είναι ένα πολιτικό θηρίο που αν πείραζες τα δίκαια των εργαζομένων θα ξεσήκωνε τον κόσμο θα έκανε απεργίες, θα έκλεινε εργοστάσια, θα νέκρωνε τις συγκοινωνίες, θα ξήλωνε τα πεζοδρόμια, θα, θα, θα …
    Τι απ’ όλα αυτά έγινε; Τίποτα απολύτως.
    Εκείνο που βλέπουμε είναι...
    κάπου κάπου κάποια χλιαρή δήλωση, κυρίως από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για την τιμή των όπλων και τίποτε άλλο.
    Αλήθεια το ΚΚΕ που είναι; Που είναι οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ; Μάλλον κάνουν διακοπές. Κατά πάσα πιθανότητα θα τους ξαναδούμε το Σεπτέμβριο να κάνουν βόλτες στους δρόμους της Αθήνας και να φωνασκούν αναστατώνοντας τον κόσμο άνευ λόγου και χωρίς πολιτική ουσία.
    Κάποια στιγμή ακούσαμε το ΚΚΕ να λέει ότι δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα. Ε και τι έγινε; Μήπως, με τη δήλωση αυτή κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα, που τόσα χρόνια με ευλάβεια στηρίζει το ΚΚΕ και δεν το αντιληφθήκαμε;
    Μήπως αποσύρθηκε το ΚΚΕ από το πολιτικό σύστημα και έπιασε το αντάρτικο;
    Μήπως παραιτήθηκε έστω των προνομίων του στη Βουλή;
    Να λοιπόν γιατί δεν αντιδρά ολόκληρη η κοινωνία.
    Αφού όλοι αυτοί τους οποίους κρυφοπίστευε, έστω και αν δεν τους ψήφιζε, τόσα χρόνια, τώρα που τους χρειάζεται, τους βλέπει πολύ λάϊτ και υπάκουους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.